فضای ابری VS دیتاسنتر سازمانی
توی این آموزش میخواییم فضای ابری VS دیتاسنتر سازمانی رو مورد بررسی قرار بدیم
راهنمای مقاله
Toggleآشنایی اولیه
هر کسب و کاری صرف نظر از اندازه یا صنعت به یک مرکز داده نیاز داره. به طور سنتی، مراکز داده، سرور های فیزیکی بودند که شرکتها از آنها برای ذخیره اطلاعات و اپلیکیشن ها برای عملکردهای تجاری خود استفاده میکردند. در حالی که بسیاری از افراد مراکز داده را به عنوان یک مکان واحد تصور می کنند، آنها از تجهیزات فنی مختلف، از مسیریاب ها و دستگاه های امنیتی گرفته تا کنترل کننده های سرویس، سرورهای پردازش و سیستم های ذخیره سازی تشکیل شده اند.
فضای ابری نحوه ذخیرهسازی دادهها رو متحول کرده به این صورت که قبل از تکنولوژی ابری، ذخیره سازی دیتا ها داخل دیتاسنتر سازمانی تنها گزینه بوده که سازمان ها سرورهای خودشون رو برای میزبانی وب سایت ها و اپلیکیشن ها راه اندازی و مدیریت می کردن. اما با ظهور تکنولوژی ابری، شرکت ها اکنون از مزایای فراوان اون مانند دسترسی به اطلاعات از هر دستگاه در هر مکان و در هر زمان استفاده می کنن. تکنولوژی فضای ابری همچنین همکاری اعضای تیم رو که روی یک پروژه کار میکنن آسون میکنه.
می تونی همین الان زیرساخت ابری اختصاصی خودتو داشته باشی!
علاوه بر این، زمانی که شرکتها از تکنولوژی ابری استفاده میکنن، اپلیکیشن های اونا روی ماشینهای مجازی خودشون اجرا نمیشن و در نتیجه مجبور نیستن خودشون سرورها رو مدیریت کنن. همونطور که استفاده از تکنولوژی ابری روز به روز محبوب تر میشه، بسیاری از مشاغل به تفاوت های بین دیتاسنتر سازمانی و رایانش ابری توجه می کنن تا بفهمن کدوم یکی انتخاب مناسب تری برای اوناست.
و اما ما توی این مقاله،به شما درک کاملی از تفاوتهای کلیدی بین دیتاسنتر سازمانی و ابری میدیم.
خب ما مبحث خودمون رو با اصول اولیه شروع میکنیم: منظور از دیتاسنتر سازمانی چیه و به طور کلی تکنولوژی ابری چیه؟
دیتاسنتر سازمانی چیه
دیتاسنتر سازمانی زیرساخت و نرم افزار فناوری اطلاعاتی هستش که در مکان فیزیکی سازمان قرار داره و داخل اونجا میزبانی میشه. به عبارت دیگه، داخل سازمان به این معنی هستش که نرم افزار روی سخت افزار فیزیکی که متعلق به یک سازمانه، در محل فیزیکی سازمان، معمولاً در مرکز داده(دیتاسنتر) خود سازمان نصب شده. که اصطلاحا بهش On-premise میگن.
با دیتاسنتر سازمانی، کارکنان فناوری اطلاعات کنترل بیشتری روی سخت افزار سرور و پیکربندی، امنیت و مدیریت داده ها دارن چراکه میتونن به صورت فیزیکی به داده ها دسترسی داشته باشن و این بدان معناست که تیم های داخلی شما به داده ها و اطلاعات مهم دسترسی دارن و هیچ شخص ثالثی نمیتونه از راه دور به اون دسترسی داشته باشه.
دیتاسنتر ابری چیه
تکنولوژی فضای ابری به نرمافزار، سرورها و سرویسهایی اطلاق میشه که از طریق اینترنت به جای محلی روی رایانهها و سختافزار سازمان اجرا میشن. سرورهای ابری در سرتاسر جهان در مراکز داده بزرگ مختلف قرار دارن. میتونین از طریق مرورگرهای وب خود مانند Google Chrome و Firefox به خدمات ابری دسترسی داشته باشین.جالب اینجاست که برخی از ارائه دهندگان خدمات ابری نیز برنامه های تلفن همراه اختصاصی برای دسترسی به خدمات ابری دارن.
یکی از فناوری های کلیدی برای رایانش ابری مجازی سازی هستش که امکان ایجاد ماشین های مجازی رو فراهم می کنه. هنگامی که چندین سرور به طور همزمان استفاده میشن، یک سرور به چندین سرور مجازی تبدیل میشه و این نیز مجموعه ای کامل از مراکز داده رو ایجاد می کنه. این به ارائه دهندگان خدمات ابری اجازه میده تا به بیش از یک سازمان به طور همزمان و با هزینه معقول خدمات ارائه کنن.
فضای ابری
یک دیتاسنتر ابری به صورت فیزیکی در دفتر یک سازمان قرار ندارد، به صورت مجازی روی ابر نگهداری می شود. تمام دادههای سنتی داخلی در خارج از سایت قرار دارند! و اما این یعنی چی؟ به جای اینکه یک سازمان زیرساخت خودش را مدیریت کند، این مدیریت توسط شخص ثالث انجام داده می شود و در نتیجه مرکز داده ابری از طریق اینترنت قابل دسترسی است.
همانطور که توضیح دادیم، مراکز داده ابری مزایای مختلفی نسبت به همتایان سنتی خود دارند. با این حال، اگر یک مرکز داده در محل به هر دلیلی توسط یک شرکت مورد نیاز باشد، راه حلی نیز وجود دارد. مهاجرت به یک مرکز داده ابری لزوماً به معنای انتقال همه چیز به ابر نیست. بسیاری از شرکت ها همچنین از یک رویکرد ترکیبی استفاده می کنند، که در آن ترکیبی از اجزای مرکز داده سنتی با عناصر مرکز داده ابری از طریق یک مدل مسئولیت مشترک استفاده می شود. بسته به ویژگیهای رویکرد، یک سازمان میتواند مسئول نگهداری و ایمنسازی بیشتر یا کمتر از پشته زیرساختی خود باشد – دقیقاً مطابق با نیازهایش.