نصب وردپرس (wordpress) با داکر (Docker)
خوش اومدید به مقاله آموزش نصب وردپرس با داکر از مجموعه ابرآس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) رایگان و اوپن سورس است که بر روی پایگاه داده MySQL با PHP ساخته شده است. به لطف معماری پلاگین و سیستم قالب توسعه پذیر آن، بیشتر مدیریت آن را می توان از طریق رابط وب انجام داد. به همین دلیل است که وردپرس یک انتخاب محبوب برای ایجاد انواع مختلف وب سایت ها که میتونه از وبلاگ ها گرفته تا صفحات محصول و سایت های تجارت الکترونیک رو شامل بشه.
اجرای وردپرس معمولاً شامل نصب استک LAMP (لینوکس، آپاچی، MySQL و PHP) یا LEMP (لینوکس، Nginx، MySQL و PHP) است که میتواند زمانبر باشد. با این حال، با استفاده از ابزارهایی مانند Docker و Docker Compose، میتوانید فرآیند نصب و راه اندازی استک دلخواه وردپرس خود را ساده کنید. به جای نصب اجزای جداگانه به صورت دستی، می توانید از ایمیج های داکری استفاده کنید که مواردی مانند کتابخانه ها، فایل های پیکربندی و متغیرهای محیطی را استاندارد می کند. سپس، این ایمیج ها را در کانتینرها اجرا کنید، فرآیندهای جدا شده ای که روی یک سیستم عامل مشترک اجرا می شوند. علاوه بر این، با استفاده از Compose، میتوانید چندین کانتینر – به عنوان مثال، یک اپلیکیشن و پایگاه داده – را برای برقراری ارتباط با یکدیگر هماهنگ کنید.
راه اندازی یک محیط ایزوله برای توسعه وب سایت های وردپرس در ابتدا می تواند چالش برانگیز به نظر برسد. خوشبختانه، ابزارهای کانتینری مانند داکر وجود دارد که به سادهسازی فرآیندهای توسعه، آزمایش و پیاده سازی کمک میکند.
راهنمای مقاله
Toggleنیازمندی
اما قبل از اینکه به ادامه نصب wordpress بپردازیم نیازه که داکر و داکر کامپوز رو نصب داشته باشیم تا بتونیم wordpress رو به صورت کانتینر شده اجرا کنیم.
نصب وردپرس با داکر
بعد از اینکه داکر رو روی سیستم خودتون یا سرور مدنظر نصب کردید می تونیم اقدام به راه اندازی وردپرس با داکر کنیم. برای راه اندازی وردپرس در Docker، دو روش در دسترس است – اجرای کامند های داکری و داکر کامپوز. در این آموزش، از روش داکر کامپوز استفاده خواهیم کرد چرا که ساده تر و سیستماتیک است.
مواردی که فایل داکر کامپوز ما قرار پیاده سازی کنه شامل:
- WordPress
- phpMyadmin
- Mysql
راه اندازی wordpress با داکر
برای ایجاد کانتینر های مربوط به سرویس وردپرس نیازه که فایلی به نام docker-compose.yaml را ایجاد کنیم و دستورالعمل های زیر رو قرار بدیم.
version: '3' services: # Database db: image: mysql:latest volumes: - db_data:/var/lib/mysql restart: always environment: MYSQL_ROOT_PASSWORD: password MYSQL_DATABASE: wordpress MYSQL_USER: wordpress MYSQL_PASSWORD: wordpress networks: - wpsite # phpmyadmin phpmyadmin: depends_on: - db image: phpmyadmin/phpmyadmin restart: always ports: - '8080:80' environment: PMA_HOST: db MYSQL_ROOT_PASSWORD: password networks: - wpsite # WordPress wordpress: depends_on: - db image: wordpress:latest ports: - '8000:80' restart: always volumes: ['./:/var/www/html'] environment: WORDPRESS_DB_HOST: db:3306 WORDPRESS_DB_USER: wordpress WORDPRESS_DB_PASSWORD: wordpress networks: - wpsite networks: wpsite: volumes: db_data:
بعد از ذخیره سازی دستورالعمل های ذکر شده می تونیم با کمک دستور زیر اقدام به ایجاد کانتینر های وردپرسی خودمون کنیم.
docker compose up -d8
بعد از اینکه صبر کردیم تا ایمیج های مربوطه از داکر هاب دانلود بشن و کانتینر های منتاظر اجرا شدن، به مروگر خودتون دسترسی پیدا کنید و آدرس سروری که داکر اجرا شده رو با پورت 8000 اجرا کنید.
برای مثال:
<server-ip/FQDN>:8000
اگر هم مایل باشید دیتابیس خودتون با phpMyAdmin مدیریت کنید توی مرورگر خودتون به جای پورت 8000 پورت 8080 رو وارد کنید.
وردپرس شما امادست!!
داکر یک ابزار کانتینریسازی عالی برای کمک به سادهسازی فرآیند توسعه برای سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس است. داکر و کانتینر سازی شما را قادر می سازد تا کارایی منابع سیستم خود را حفظ کنید.
صحبت پایانی:
اول میخواستم بابت وقتی که گذاشتی و تا اینجای مقاله همراهمون بودی ازت تشکر کنم و
میدونستی با اشتراک گذاری این مقاله می تونی از ما حمایت کنی!