پاک کردن والیوم های سیندر اوپن استک
خوش اومدید به مقاله پاک کردن والیوم های سیندر اوپن استک
شاید براتون پیش بیاد که بخوایین یک والیوم از محیط اوپن استک پاک کنین ولی ارور های مختلفی دریافت کنید. برای مثال اوپن استک بهتون میگه شما دسترسی لازمه برای پاک کردن والیوم رو ندارید، در صورتی که شما کاربری با سطح دسترسی ادمین هستید. این مقاله بهتون کمک میکنه تا در مواجه با این مشکل بدونید چیکار کنید. اما قبل از اینکه بخواییم به این پردازیم که چطور این موضوع رو حل و فصل کنیم، در ابتدا با خوده سرویس والیوم اوپن استک آشنا بشیم.
راهنمای مقاله
Toggleسرویس Cinder
اوپن استک از کامپوننت های مختلفی تشکیل شده که هر بخش مسئول انجام کاره خاصی توی محیط اوپن استک. توی مقاله پاک کردن والیوم های سیندر اوپن استک از مجموعه آموزشی ابرآس قراره با سرویس والیوم اوپن استک که به اسم سیندر شناخته میشه بیشتر آشنا بشیم.
سرویس سندر اوپن استک به ما کمک میکنه تا بتونیم فضای های ذخیره سازی مثل هارد به ماشین های مجازیم متصل کنیم، اگر خوده ماشین مجازی که اصطلاحا سرور ابری هم میگن از دسترس خارج شد اطلاعات ما در امان باشن و اتفاقی براشون نیوفته.
نصب اوپن استک
برای اینکه بتونین با سرویس سیندر اوپن استک در ارتباط باشین و از قابلیت هایی که ارائه میده بهره ببرید باید سرویس سیندر اوپن استک رو نصب داشته باشید. برای نصب این سرویس می تونید از این لینک کمک بگیرید.
پاک کردن والیوم های سیندر اوپن استک
برای پاک کردن والیوم های سرویس سیندر که از توی Horizon یا CLI پاک نمیشن باید به زور متوسل شد! چطور؟ با پاک کردن والیوم از دیتابیس. برای اینکه بخواییم یک والیوم از دیتابیس پاک کنیم می تونیم از مراحل زیر پیروی کنیم:
مرحله یکم: ورود به دیتابیس
در ابتدا نیازه که به سرویس دیتابیس خودمون لاگین کنیم که معمولا از MariaDB استفاده میشه. برای اینکار می تونیم از دستور زیر کمک بگیریم:
mysql -u cinder -p
با اجرای دستور بالا پسوورد مربوط به یوزر سیندر رو وارد کنید، الیته که می تونید با پوزر Root هم این مراحل دنبال کنید. در ادامه بعد از اینکه تونستیم به دیتابیس لاگین کنیم میریم سراغ مرحله دوم.
مرحله دوم: انتخاب دیتابیس
برای اینکه به دیتابیس کجا کار داریم میتونیم از دستور زیر کمک بگیریم:
use cinder;
با اجرای دستور بالا به دیتابیس میگیم دستوری که وارد میکنیم رو روی دیتابیس مربوط به سیندر اعمال کن. چه دستوراتی؟ جواب در مرحله سوم.
مرحله سوم: بروزرسانی وضعیت والیوم
یک والیوم توی محیط اوپن استک می تونه حالت های مختلفی داشته باشه، برای مثال In-use و یا Available و یا Error و یا غیره باشه. با اجرای دستور زیر یکبار دیگه به والیوم فرصت میدیم خودش پاک بشه بره.
update volumes set attach_status='detached',status='available' where id ='<volumeid';
در قسمت انتهایی دستور بالا باید آی دی مربوط به والیومی که پاک نمیشه رو وارد کنید. اگر با اجرای دستور بالا تونستین از Horizon یا CLI والیوم مدنظر رو پاک کنید که کار تمومه ولی اگر نشد بیا مرحله چهارم.
مرحله چهارم: حذف از دیتابیس
اگر والیوم مدنظر همچنان مقاومت می کرد نسبت به پاک شدن با دستور زیر دیگه کلن پاک میشه و محیط اوپن استک شما رو زیبا تر میکنه:
update volumes set deleted=1,status='deleted',deleted_at=now(),updated_at=now() where deleted=0 and id='<volumeid>';
همجوری که اشاره شد در قسمت انتهایی دستور بالا باید آی دی مربوط به والیومی که پاک نمیشه رو وارد کنید.
صحبت پایانی
به صورت کلی توی این مقاله با سرویس سیندر اوپن استک آشنا شدیم و فهمیدیم که سیندر اوپن استک در واقع یک نرمافزار ذخیرهسازی در سطح بلاک هستش که برای ارائه والیوم ها به ماشینهای مجازی یا سرویس پردازش اوپن استک به اسم Nova دز ارتباط است.